nytvättat..

.. både kläder och snart jag. Mäste även göra rent i sängen med det menas nya sängkläder för katten kräktes i min säng.. äkligt!!
men hon är ju så söt så det är svårt att vara bitter... titta bara



Idag har jag först inte gjor någonting sedan har jag varit på möte. Är nu ansvarit inom nutrition vilket jag vis första glans inte lät så där jätte intressant men det är ju så viktigt och det finns så mycket att gör på det området som vårdgivare. Det har inte gjort så mycket inna.. eller det ska jag inte säga men det behövs göras så mycket med.. är riktigt inspirerad efter dagsns möte faktiskt. Vill så mycket. Ska vi se om de som jobbar med mig orkar med al minna tankar och idér...;)


Igår var jag och mös med en kompis bebis.. som snart inte är en bebis längre.. tokigt go.. sen var det vidare på teater. såg charlotte löwensköld. Jätte bra.. alldeles lagom för en ovan teater tittare som jag..

nu ska jag hoppa in i duschen och bli ren o ny.. :)

Har skänt pengar till cancerfonden också.. en riktigt bra dag..

en sjuksköterskas tanke...

                         

telefonen..

... är borta..
blir så trött på mig själv och så ledsen. Vet inte när jag har förlaggt den. Gick till bussen. Tittade på klocka på telefonen och då var den 1650 bussen skulle gå 1657. Vänder mig om och ser då att min andra buss precis åker in till sin bussplats, jag springer då till de. Där emellan har jag hunnit sätta mig ned på en bänk. Har har jag algt den på bänken..

precis som förra gången jag började på en ny avdlening.. är så trött i huvudet och tänker fan ingenting.. blir sååå ledsen på mig själv.. värdelösa människa..

katt vs skrivare..

Älskar detta klipp... kan man göra annat..

bultsax..

...

Förestäl dig detta. I kulverten på KS möter du en tjej. Inte helt fel kläd, schyssta skor väskan är hon nöjd med då hon fick den i julklapp, komma gående bärrande på en orange bultsax..

klantiga jag har på något vänster lyckats sumpa min nyckel till omklädnings skåpet (skåpet som jag klär om i ;)..
 vet inte hur vet inte när.. ett mysterium!
Detta var två dagar sedan och hitills har jag bytt om på en toalett och gått runt med minna shysta skor på jobbet.. mysigt mysigt.

kom i alla fall gående med bulltsaxen i höksta hugg.. kände mig så skyldig, der heller inte helt oskyldig ut kan jag tänka :) tog hissen..

hämtade denna hos vaktis.. inga gentlle män.. har har du, kvittera ut
"ska jag göra det själv"
"ja"

lyckades bryta upp mitt skåp, ta hand om min pimpade pen-fick-fodral och crocs tofflor och gick upp till MIN avdelning.. skönt att vara hemma igen.. är nu på en anna avdelning..

ähh blev rörigt inte alls lika roligt som det var i mitt huvud och när jag gick runt där i kulverten.. är så trött.. som sagt var ny avdelning, nya rutiner nya patienter och läkare.. helt slut..

hemliga låda ;)

ja så var den färidg.. denna bild är  skönt att skriva av sig, tror att jag lycakdes fixa lösen på den.

jobbigt på jobbet.. rörigt.. konstigt.. massor med sjuka folk.. inga vikarier.. hur kan de då yterligare skära ned. Det finns f*n inget att skära på.. ska vi jobba sönder oss.. jag har ett rpivat liv.. om jag ska vara på jour hela tiden å kankse bli inkallad så ska jag ha betalt för det. frustrerande!!


continued...

                               

självkänsla..

                                

ensam övning...

.. kan vara nyttigt.

Jag är nästan aldrig ensam. Har antingen sambon i närheten eller så åker jag o hälsar på någon vän.. inte varit ensam en hel dag så här.
 Får se om jag klarar det annars har jag ett skyddsnät jag kan ringa ;)

kl är redan 12. Jag har mixtrat med kafft då det inte fanns tillsäkligt kvar för kaffebryggaren men det fans kvar för en kopp.. blev ett spännande joglerande med filter, koppar, mått och spill.. slutade med att jag gjorde choklad som blev halv dan.... *suck* inte lätt..

Ska äta fruskot nu.. ojojoj så sent de blev... har andra dagen av min tre ledighet. Tror att jobbet ringde imorse men de lämnade inget medelande och det var dolt nummer så då ringer jag inte upp. Måste ha dessa tre dagar för att få komma igen. Vet att detär lyx men det är schemalagd lyx ;)

puss o kram

älska mig mest..


hemliga lådan..

. jobbar jag hårt på..

första rubriken ska heta "älska mig mest..
.. när jag förtjänar det minst"

Det är mitt nya måtto både till andra och som jag själv önskar att bli omhändertagen..

lite kämpigt just nu. Ingenting ovandligt.. mer att man måste kankse vara långt ned för att koma upp som en nya starkare jag...

fortsätter imorgon i den andra bloggen...

puss natti natt

dagens dag..

.. är en av många.

har så många tankar under dagen som är så bra att ha med i bloggen men så ska jag skriva och så är det borta.

Har idag varit iväg och lekt med min kompis barn. Så goa o roliga.. Tänk va mysigt när man får egna barn. Känner mig inte som 26 och deffinitivt inte som någon som ska fylla 27 år . Helt sjukt.

Är en hel del ine på fotobloggar. Tycker det är så fantastiskt att kunna se något och se dess potentiall som foto. Sedan veta vilken lins, vilket ljus osv. Jag tackar gudarna för PS. (PhotoShop)

Skulle vilja skriva lite mer tankar i bloggen och använda den mer som dagbok men kan känna att det blir lite för personligt kanske och tänker därför starta en blogg som är lösenordskyddad. Om någon är nyfiken på minna tankar som sjuksköterska, medmänniska och som tjej så är det bara att fråga.

Det som har startat alla dessa tankar är en bok som heter "självkänsla nu!"  skriver av en Mia. Har det inte i huvudet nu. Hon har även skrivit en bok om sitt beroende och sin väg ur det. Köpte den någon gång när jag tänkte att jag behövde lite uppepning.

Läste den inte då men passar nu då ala minna tankar inte är helt possitiva. Börja med mig själv inna jag börjar peka på andra.

Hade en annan blogg förut som jag skrev i när jag precis började som ssk. adressen finns i mitt försrta inlägg. De tankarna är så bra att läsa nu. Glömmer så snabbt hur det var då.

Fick en tjänga inna jul från en kollega som hade tankar om mig som sjuksköterska. Var inte roligt då men är välldigt tacksam för det nu för det har gjort mig till en bättre sjuksköterska..

som sagt var mycket tankar just nu som i min profesionella roll mer postivia än i min privata roll som sambo, vän, människa..

ska vara lista ut hur man  fickar en blogg med lösen.. hihi.. återkommer med det. Tror jag måste starta en ny blogg som jag har lösen på och länka till de här. Får se..

Puss och

mjukisar, trötthet, varma bad..

.. är det jag förknippar med mys.

jag är helt B...

inte uppdatterad alls.. men hallå liksom ba..
Har en gamal version av PhotoShop som jag fick av min vän för 100 år sedan. 
Köpte en bok om PS för att nu ska här fixas med bilder men så fattade jag inte vad de höll på med för inget stämmde för mig men så vissa det sig att jag är helt B..  jösses.. ut å handla ;)

Har jobbat hela helgen. Varit helt ok me är så trött..

Tänkte efter och kom på att jag har haft 1 vecka ledigt på 1 år.När ja pluggade kunde jag kankse inte slappna av men jag kunnde styra lite själv. Nu är det jobba eller vara ledig inget där emellena. Börjar redan längta efter sommaren.. eller först mars då jag hoppas på en tur med skootter ;) Vill vill vill..

slasktratt...

... är något jag kämpar för att inte bli.

Prata gärna med mig om dina tankar, funderingar och oros moment. Prata gärna med mig om du är ledsen på mig eller någon annan MEN var med på att det kan komma ett råd, ett tröstande ord eller en motargumentation eller diskussion.

Behöver du bara en kram och kräkas lite utan några kloka råd eller  utan kommentarer säg då det så ska jag sitta tyst..


har denna dag varit en slasktratt.. lyssnat, varit förstående. Den tuffaste saken är att stå upp för pat som inte orkar stå upp för sig själv. Jag kan ta hand om mig och minna närmaste men när det ligger en sårbar i den sårbaraste situationen personen varit i så ser jag en sjuk människa. Måste se förbi den sjuka och se människan... jobbar med mig själv, jobbar på mig själv!


ibland kan det tom vara så att jag faktiskt vet bättre än vad anhöriga gör, om vad som är bäst för pat. näringsmässigt, aktivitets mässigt men inte själsligt och socialt. det är en balansgång!

Det är inte lätt.. måste vara förstående.. mötas. Backa o möta..


Idag har jag tagit slask. Möte slasken bra kan jag själv tycka men som min chef sa, man ska inte ta vad som helst heller.. jobba på det!


Har användt mig ev en parfym som håller på att ta slut (Lacoste en grön flask) och nu har jag en doft från body shop ( en blå flaska oceanus) men det verkar som de har tagit bort båda dessa från sortimentet. De luktar frecht båda två. Mer som man är nu duchad än parfym parfym.. *suck*


Från nåt djupt till lite mer ytliga saker.. eller som Karlsson hade sagt -Det är e världslig sak!!


jobb, vin och dofter..

.. är en riktigt bra sammanfattning av min dag..

Jobbade, var mycket nu när vi åter har ökat på patient antalet., Gick gasnska bra ändå tycker jag. Är bara så tolkigt trött. Vet inte varför. Har inte lust, eller ska sågga älskar mitt jobb, det är givande och nu är jag dessumtom nutrition ansvarig så det är kul med något man kan fördjupa sig i och utvecklas i.

Gick sen och tog 2 glas vin med 3 tjejer fårn jobbet.. goagoagoa tjejer. Har så bra kollegor så det är tokigt. Om man läser om gruppdynamik, som är ett mycket intressant fenomen, så gick jag verkligen igenom ala faser med personalen på jobbet. Allt var först nytt och jag var lite avvakttande, sen kom smekmånaden då allt var jätte bra. Hade fortfarande på mig minna skyddslappar så det jag kunnde se var det jag hade ansvar för och inget mer. sen öppnades dessa lappar upp och jag kunnde registrera allt som händer runt omkring. Inte lika roligt att fatta.. tappade tålamodet lätt med de jag jobbade md men har nu hittat en jargong.. soft..

sen denna dift.. jag och minna dofter.. hihihi.. en dogt kom mot mig när jag var på g hem från tåget.. det var doften av ny rosat kaffe från arvids...  mm...

tänk allt som kan ske på en dag.. ;)

trasiga nylonstrumpor, nytt år, semester...

En fråga till alla flickor.
 Hur håller man nylonstrumpor hela under hela festen?
 
Hade stay ups för med strumpbyxor så åker grenen ner i knänen och om jag inte snubblar så går jag som om jag hade blöja eller så går jag och drar upp dom hela tiden vilket inte är helt feminint.. ;) Jätte fina stayups. Känndes lite konstigt då rumpan bar "bar". spännande. Men så gick de sönder. Gjorde inget speciellt . Hade på mig dom i 4 timmar.... hur kommer det sig???


Ja så var det nytt år. Ett löfte är at bli bättre på att blogga och ha ett anteckningsblock brevid sängen då det är då jag ligger och tänker och har så roliga tankar. Alltid så för mig att när jag precis håller på att somna tänker jag så konstigt. Nästan som om man redan drömmer.. konstigt! Tycker ju det är roligt och det är ju inte så att jag inte har tid.. hihi..

Vad ska detta året innehålla..?
Förra året var det sissat terminen på sjuksköterske utbildningen, fick nästan inte examen men tillslut gick det. Gjorde en c-uppsatts vilket var hur roligt som helst. ärligt så tycker jag det. Kan knappt hålla mig för att slriva D- uppsattsen när jag pluggr vidare.
Tog examen och började som sommar vik på KS.
Efter 1 månad fick jag fast tjänst. Fick diagnosen som har rört upp en del.
Och där rullar det på med jobb och livet...
så vad är planen för 2009.. hmm..
Börja utbildning.. barnmorska?
 Börjar söka när jag jobbat 1 år sedan söker jag varje gång det är intagning... får se när det blir aktuellt.

Detta år ska jag ha 25 dagars semester.. spännande.. spännande.. helt overkligt..

kommer blir ett spännande 2009

RSS 2.0