inte..

ryckas med!! Jobba med mig själv. Inte bli en bitter kärring som redan är trött på patienterna


Ha förståelse, empati. Jag är frisk. jag kan gå hem och släppa typ, jobbet. De måste ligga kvar där i denna konstiga situation.

Det finns inget normalt med att ligga på sjukhus det ska man ha klart för sig.. skärp dig Kajsa!!


en sjuksköterskas tanke..

.. för 4 månader sedan

Då har jag varit färdig ssk i drygt 3 månader. Det känns som man har levt med skydds lappar i 2 månader. Jag har sett och gjor det jag ska göra och det som rör minna patienter. Nu när jag börja få in någon sorts rutin på det hela så börja jag höra det som händer runtomkring. Inte bara positivt. Bra att jag är uppmärksam på pat rumtomkring me en del gnäll o gnabb kunde jag vara utan.


Är väll en balansgång detta som allt annat.

Brukar vara så med mig att efter 3 månader efter ha börjat något nytt måste jag se upp med mig själv lite så jag inte blir för kaxig och för självsäker. Ok, att jag har hajat rutinerna och fått någon sorts egen tecknik på allt det praktisk men har mycket mycket mycket kvar att lära. mycket teori och att sätta ihop det ena med det andra och vara uppmärksam på alla märvården och kunna förutspå vad som kan ev hända med pat i framtiden. Vilket i sig känns jätte bra då jag är så sugen på att plocka upp e bok och spettsa in mig på infektioner.


Omvårdnaden känns lite som e har kommit på efterkälke. Vill göra så mycket mer än vad jag hinner med. Vill göra massor med omvårdnadsprocesser där det utväderas och reflekteras på hur jag kan hjälpa pat på bästa sätt..


Kan lite bra att det känns bra just nu och inte riktigt lika skrämande som tidigare. Får fokusera på mig igen och itne så ycket på många andras dåliga energi. Blir bara frustrerad på att all den energi, negativa energi som de utger skulle kunna gå till något så mycket bättre, något posetivt. Bra med energi emn svårt att rikta den rätt. Kan tycka att det kanske finns de som jobbat för länge och glömt vem de är där för. Jag är dör för att det är ett jobb och jag typ får lön för det men jag jobbar även för pat.


gäller att inte hönga med i deras snack.. *suck* på det sättet känner jag mig lite obalanserad och inte så självsäker på mig själv då jag faktiskt rycks med i den  negativa inställningen.


jag jobar på mig själv.. jag jobar på mig själv... ett livslångt projekt :)


continued...

.. vet inte ens om det stavas så.. är lite ordblind som de är och talar bra engelska men skriver aom en kratta.. :)

energitjuven ja..
det är helt tokigt va jag reagerar somatisk på bara tanken att ringa, messa eller höra av mig något som helst sätt..
pulsen går upp på 100, känner mig lite svimfärdig och måste ta några djupa andetag..

jösses så jag jobbar med mig själv.. helt sjukt.. men det braiga är att jag får resultat..
det är bara precis når jag skickar nu för tiden men pulsen går ned snabbt och klumpen i magen stannar inte kvar lika länge

kanske helt enkelt får medge att jag är en känslig människa som jobbat på att skapa en medvetenhet i detta och ett sätt att hantera denna känslighet så att den inte går över styr och jag slutar som en överanalyserande kosa som gråter för alt och tar det mesta personligt

något som även har gjort mig lugnare är att en vän som kommit att stå mig mycket nära på senare tiden, har nu upplevt det jag har upplevt så många gånger vilket bekräftar minna tidigare tankar, då var et de som var snabba på att säga att jag överanalyserar,... hhihi

det har i sig hjälpt klimpen i magen att försvinna snabbare.

rörigt inlägg men det är minna tankar..

puss o kram

dilemma...

..(stavas det så?) Jag går nu på 3 3 schema.. tre ledig jobba tre.. började denna veckan. jobbade tre vilket ska ge mig tre ledigt. det första som händer är att de ringer från jobbet och vill att jag ska jobba natt, sen ringer de dagen efter och vill att jag ska jobba ikväll och nu ringde de igen för att de vill att jag ska joba.

vill inte jobba.. ska på massor md möten och utbildingar och grejer så mitt tre tre schema är redan förströt så det står härliga till.. typiskt..

börjar redan bli bitter och inte vil för att min chef är knäpp.. tycker synd om de som måste jobba massor men jag har faktiskt ett eget liv utanför jobbet..

hur mycket ska jobbet få ta.. känns som atti mitt yrke sla man ställa upp på det mesta men inte få särskilt mycket igen.. fortsätta jobba udda timmar, dagar och hoppa in hur som helst när som helst..*suvk*

men ändå så har jag dåligt samvete att jag sa nej.. svårt att släppa jobbet när e ringer alla dagar man är ledig.,. visst jag skulle kunna skita i att svara som det verkar som det är andra som har gjort men det har jag inte samvtet för... får nu gå och läsa min bok ;)

självkänsla..

.. boken är så otroligt bra.. Läste den tills sen sen när orden inte blev vettiga längre var det dags att sova. svårt att sova när jag inte har varit aktiv dagen innan...
Står mycket om det jag kallar för energi tjuvar. Tänkte mycket på min vän när jag läste detta.

Hon skriver att man måste rensa bland dinna vänner och sina förhållanden och slänga det som inte passar längre men läga ned lite tid och rensa upp det som har en potentiall.. så det är mitt nästa projekt.. rensa upp min realtion till denna vännen.

to bee continued....

älska mig mest..

... när jag förtjänar det minst.

rubrik som lovat. ;)

Har haft ett par riktigt tuffa veckor då jag har brottats med mig själv jätte mycket.
Mycket har utlöst av en vän som beteet sig mycket konstigt, inte sig likt och välldigt motsägelsfullt.
Fanns ingen rim o reson men efter ett långt samtal över msn så var en el av det att jag överanalyserar saker, tar åt mig och surar/blir för ledsen för inget..

dessa tankar har jag jobbat med. Varit ledsen för, lyckats bryt ned mig själv med och låtit dessa tankar ta över mitt huvud och minna tankar..

inte nyttigt alls..
som jag skrev tidigare så läser jag nu "självkänsla nu!" av Pia..
där finns det ett kapitel där hon skriver om något som kallas "oferkoftan". När man har den på sig så är det ingen saom tycker om en, man misstror sig själv och därmed misstror andra vilket går ut över alla runt omkring mig. Upplever att ingen bryr sig och ingen skulle märka om jag dog .. jo kankse sambon som skulle tycka det luktade illa..

dessa tankar har inte regerat minna tankar riktigt så hårda då dessa var minna tankar en kväll, igår kväll men sambon plockade upp mig... han är fantastisk!!!

Jag har ansvar för mitt liv, det blir vad jag gör det till. Låter jag tasnkar ta min energi så är det mitt fel och ingen annans.. Jag har givit mycket energi till denna vän som jag har haft problem med. Nu sörjar jag nog mer en vän som jag har varit så nära och haft så roligt med. men om hennes val är att inte ha någon mer kontakt så är det henes val som jag måste aceptera..
det är accepterat!

Min sambo är fantastisk.. han är mer i ala minn svängar när jag har dom. Han känner mig som ingen annan. Sa så kloka saker.. älskar!

Älska mig mest när jag förtjänar det minst...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0