v.33

Vikt: 1800 g
CRL: 28 cm
Full längd: 38 cm

Jag!

                 

jag är stooor.. nää... inte så stor men det känns i kroppen att vikte inte är helt rätt födelad.
klimpen är helt tokig och jag tycker att liten aldrig sover nu förtiden. Magen åker hit o dit och hu är den så stark att det gör ibland ont o mår lite ila när den tar i för kung o fosterland.
lill* lill* vän.
kommer bli mäkta förvånad om det kommer ut någon med snopp.
är såå övertygad om att det är en lite tjej. ;)

Känner mig redo o färdig med detta barnabärandet. Får man säga så?
Är inte helr underbart hela tiden
vet att jag inte kommer att få sova måna timmar sen när den är ute men dom timmar jag kommer få sova kommer jag sova bekvämt!!




Bebis

Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan.
Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt.
Underhudsfettet lagras upp.
Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.

Mamma

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer.
Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt.
 Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan.
Många tänker på förlossningen nu. 

spa...

ska vi på den 2 oktober.. mmyyss.. Skepparholmen.se blev det. god mat, spa behadlingar och underbart sällskap.. jo, min kärlek..

det är egentligen helt otrolig tur vi har haft nu de senaste veckorna.
Har fått två jätte bra erbjudanden från sisters.
Häromdag var vi ute o åt till halva priset på all mat och nu bor vi en natt på skepparholmen gå 2 betala för 1.
vi har bokat på trosa från början men jag känner att det är långt att åka.
orkar inte sitta så länge då jag får ont på hö sida uppe i revbenen.. jätte konstigt.
men i alla fall så detta är perfekt.

ska bli helt underbat.

vi firara 8 år den 27 okt så detta bli det firande inna liten kommer och jag fortfarande är mobil o glad över livet ;)
hihi

i väntan..

 på pluset så kan man behöva lite hjälp i form av äl-test eller ett grav test när man tror att en liten har bosatt sig. jag har pco själv och har haft mycket nytta av denna sidan

http://www.testlagret.se

kompisar..

.. som kommer orka med oss och ha överssende med våran frånvaro??

Mer sånda tankar som kommer  nu. Var ute o åt igår på Pontus by the sea ( kan rekommendera starkt) med 4 vänner. På vägen hem tänkte både M och jag att vi har såna underbara v'nner. Hoppas e inte glömer oss när vi fått barn. Tror jag inte me tänk om de trötnar.

på FUB så var det mycket prat om att hålla folk bort de två första veckorna och vänner kommer det nog inte vara något problem men mama o papa vilj jag nästan ska komma till bb o se våran stolthet när de har anlänt.

finns så mycket folk runt om oss som är så glada för os så jag bli alldeles rlrd..

underbara älskade vänner!!!!!

v 32

Vikt: 1750 g
CRL: 27,5 cm
Full längd: 37 cm

Jag:

Har varit på föräldrarutbildning nu och är mycket klokare faktiskt. Har fått mycket berättat av mig av min flitiga kompisar som föder barn på löpande band ;)
Mycket var tänkvärt och satte igång en hel del tankar både hos mig och sambon.

idag fick vi låna bil så vi åkte till ikea en sväng och tittade på lite barn grejer. inge säng eller så då vi har det redan.  M mamma kommer fixa vaggan.. såå fint kommer et bli

hur mår jag?
jo, jag tycker att bäckenet känns bättre. Tokigt trött i ryggen och halsbränan har gjort sig påminnd mer och mer.
är sååå peppad inför detta. Vill föda NU!



Barnet:

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.

Mamma:

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs?

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs?


föräldrar utbildning...

är super bra.
verkligen nyttig information och det väcker mycket tankar.

har idag varit o ätit med någran från jobbet.. jätte mysigt. två sa att de tyckte att jag var så jätte fin.. ja de sa faktiskt jätte ;) och jag blir stolt som en tupp för på något vridet vänster så kopplarjag det till klimpen och att klimpen är så fin för det är ju faktiskt klimpens förpackning

klimpens rumpa har nu i någon vecka hitta minna revben på hö sida. underbart! jag klarar inte riktigt det trycker då jag bli illamående och inte får i mig så mycket mat med en rumpa upp mot magsäcken..
jag trycker då ned liten som sanbbt hämnas med att kila mig på kissblåsan eller ta till en riktig snärt om det ska vara så... man tackar..

underbara älskade monster ;)

stickning av den blåa pläden är färdig.

ska jag fodra den på sidan liten ska ligga på eller ska jag låta den vara som den är? råd snälla!
ska sticka en till tossa och har börjat på en filt

imorn går jag in i vecka 32. helt sjukt
63 dagar kvar tills beräknat.... wwwaaa..

så peppad o sååå redo..

stolthet..

här kommer lite bilde min stickning.. det kommer mera för jag är som sagt var besatt!!!

                
en söt lite socka. nu måste jag bara sticka en till ;) Tänkte inte på de.

  

mysig filt att ha i vagnen. går omlott och är mer av en wrap. Är "huvud del" ned till också som jag har vikt upp så det är varm o gott om fötterna. Min bebis kommer inte frysa ..


v 31


              

Jag:

Idag har vi varit hos bm. Jag en infektion som ev kommer behandlas med antibiotika men nivån av bakterier var så låg så det kanske inte behövs. Hoppas inte. Vad som än händer och sker så kommer jag få et ab dropp i samband med förlossning bara för att vara på det säkra sidan annars kan lite få infektionen.

ja, verkar som vi ka ha en lite bebis och inte e kanin. Inte helt övertygad men bm pratade om att hon kunde känna vart rumpan låg och hon kännde en bestämd fot och att huvudet ligger nedåt. Hon tror att lite kommer fixera sig inom de närmsta veckorna. har hört att det känns som att gå runt med en kokosnöt tryckande mellan benen. ny upplevelse.

bara 6 arbetspass kvar tills jag går hem. Längtar vänta önskar

vill ha tillbaka mitt liv. inte jobba, få ont, sova. inte kvalitet

Mamma:

Vikt 1 800 gram.

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Läs om förlossningen här till vänster. Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.




stickning..

  

har tagit mig med storm. känner mig hel besatt.
har stickat en socka. Belv inte så snygg. Prövade mest om jag kunde, med ett fusk garn men nu ska jag invistera i ett riktigt ull garn och sticka två tossor/raggsockor till liten. var inga problem.
är Helt besatt.

Har varit och tittat efter ny bil idag. Är kär i en Passat. Fråga mig inte vilken modell.. Jag har provåkt och det är sköna säten och de är hög så man slipper samandragningar när man går in i den.
Vi tänkte att det är nog dag nu efter arr sambon, efter en hel del mutter och svordomar fick ta av hjulen på barnvagnen för att klämma in den i bakluckan. Jag som en kloka sambo jag är står jag längst fram vid bilen och är alldeles alldeles tyst för minsta suck i sånt läge kan ge ifrån sig en lavin.. hihihi..

är och myser lite med kläderna jag har köpt för att påminna mig själv om att det inte är en kanin ;) utan något med armar och ben förhoppningsvis, som ska komma ut och vara alldeles underbar.


katastof..

... va dålig jag är.. fyy skämmss....
Har inte rappat något om vecka 30 som jag nu har gått in i vilketär en milstolpe må jag säga

jag är 50% sjukskriven vilket fungerade hyfsat i början men nu är det jobigt. inte många dagar kvar tiils jag startar min Havadeskapledighet den 18 spetember.. NEDRÄKNING!

i helgen har vi varit till sumpan och jag har köpt garn. Håller på att sticka en pläd att ha i vagnen. inte så svårt men det bli tungt med allt garn i ull.
Sen i söndags var vi på marknad i skälby med mAdde och lila Milo. Underbara lilla kille. Sen kom Maddes syra som har e lite tjej som är född i november så det var hon o sen var det Milo som är född 6 månader senare och en var det jag som kommer få en lite o november... häftigt. Svårt att föreställa sig at jg kommer sitta där med en lite krabat som ser ut som jag eler som sambon.. lite av min o lite av honom mäktigt

ser fram tokigt mycket, mot att få tillbaka min livskvalitet som inehåller mer än jobba, sova, ha ont o jobba få ont, sova vila och sen på helgen kankse orkar gör något..

inte långt kvar nu

imorn uppdaterar jag med lite bilder vecka 32!!

RSS 2.0